dijous, 20 d’agost del 2015

DIA 9

Aparells tècnics

En una producció audiovisual de qualitat no és grava agafant la càmera directament amb les mans, ja que el resultat no és gens professional. Les càmeres sempre van junt amb aparells específics per gravar preses concretes. Molts aparells aconsegueixen evitar moviments o vibracions no desitjades per aconseguir un moviment més suau.

Per tal d'incrementar el valor del documental que faré, vull disposar de diferents aparells tècnics. Ja que no tinc pràcticament pressupost, investigaré el funcionament d'aquests aparells i en crearé una rèplica amb les meves pròpies mans, pagant només els materials.


Camera Shoulder Rig

El primer aparell que treballaré serà un dels més senzills. Es diu Shoulder Rig.

Shoulder Rig Profecional


El Shoulder Rig és com un suport on es posa la càmera i tots els accessoris que vols que porti (Com un micròfon) i permet aguantar part del pes a l'espatlla. Amb això reduïm una mica el moviment exagerat en caminar.

En un documental com el que faré m'anirà molt bé tenir un Shoulder Rig, ja que va bé per gravar situacions que no tens planejades, ja que és molt còmode i ràpid de fer servir. A més a més podré controlar el micròfon a la vegada en comptes de tenir una altra persona aguantant-lo i controlant-lo.

Aquest és el Disseny final:


El meu Shoulder Rig

Per fer la base en forma de T he utilitzat principalment tubs de PVC (Tubs d'aigua de cases). A sobre li he posat una planxa de fusta que sostindrà la càmera. He posat espuma als mànecs i a la part que aguanta l'espatlla perquè sigui més còmode i l'he recobert de cinta PTFE perquè s'aguanti més bé. He posat diferents caragols de rosca mètrica per enganxar els diferents aparells.

Amb tot muntat queda així:

El meu Rig muntat


La càmera va sobre la plataforma de fusta. Al costat dret hi poso la gravadora que va connectada mitjançant un cable enrotllat al micròfon unidireccional situat a sota de la càmera. Sobre la càmera hi va enganxat el focus. A darrere de tot hi van dos pesos d'un quilo cadascun per equilibrar i situar la major part del pes en el centre del Rig, on es situa a l'espatlla. De tal manera la major part del pes recau sobre l'espatlla i no ens cansem els braços i en un moment donat podem aguantar tota l'estructura amb una sola ma i amb l'altre pots ajustar el focus, activar el micròfon, etc. D'aquesta manera podré fer la funció del camarògraf, del tècnic de so i del foquista a la vegada.


Shoulder Rig sobre l'espatlla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada