dissabte, 12 de setembre del 2015

DIA 12

Tràveling


El tercer aparell que fabricaré es diu Tràveling. Aquest és un tràveling professional:

Traveling senzill

Un tràveling bàsicament consisteix en una plataforma que es mou a través d'uns rails. Sobre la plataforma es posa un trípode que aguanta la càmera.

Aquesta és la configuració més bàsica d'aquest sistema d'estabilització d'imatge. Però com en tot, n'hi ha de més complexos i cars. Com per exemple:  


Tràveling complex amb support per operador de càmera


En alguns casos el tràveling és bàsicament una grua sobre rails. D'aquesta manera es combinen dues tècniques, una la grua i l'altre el tràveling. D'aquesta manera es poden aconseguir moviments molt interessants.

Grua sobre tràvelling


Construcció

He començat pel més fàcil, els rails. He utilitzat dos tubs de PVC (Tubs d'aigua de cases), ja que tenen una forma perfecta i podia triar la llargada que volgués. He triat una allargada de 2 metres 70 cm i un diàmetre de 3 cm.
Tubs de PVC

L'espai entre els dos carrils vull que sigui de 30 cm pel que he agafat dos tubs més de PVC de 30 cm cada un i els he enganxat en els laterals dels carrils mitjançant 4 colzes (Peça amb curvatura de 90° per unir tubs de PVC).

Una de les peces laterals.


Aquestes peces laterals es poden treure i posar, per poduer transportar millor el tràveling. El carril muntat queda així:

Rails


Ara anem al complicat, el tràveling en si, el “Tren”. He agafat una fusta quadrada de mig metre i l'he envernissat. Després he començat a pensar sobre com subjectar les rodes a la plataforma de fusta i he construït el següent:


Rodes


En estar les rodes en diagonal no permet que les rodes rellisquin pel carril (Ja que és rodó). Així que he hagut de buscar unes altres rodes. Les rodes són d'uns patins en línia que ja no utilitzava, ja que aquestes porten coixinets i no hi ha fricció i el moviment és molt suau. Això no obstant, anteriorment hi havia provat amb un altre tipus de rodes de ferreteria de menor qualitat i no funcionava. Vaig haver de muntar-ho tot de nou.


Rodes sobre rails


Amb el tràveling sobre els carrils queda així:

Tràveling Sobre carrils


Per moure'l he creat una maneta que l'estiri despontable:

Pal desmontable

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada